Werken, iets waar de meningen over verschillen. De ene persoon vindt het geweldig om te werken, de ander draait zich in de ochtend liever nog eens om. Toch moeten we allemaal iets doen om ons brood op de plank te krijgen.

De een vind gelijk zijn of haar weg in alle opleidingen en banen die er zijn en anderen (onder andere ik) lopen verschilende wegen om te komen tot het einddoel. Mijn man bijvoorbeeld wist gelijk wat hij wou, volgde de opleidingen die er voor nodig waren en werkt daar nu in. .

Een baan waarvan ik nooit gedacht had dat ik er zou werken, en toch werk ik er met heel veel plezier. Ik heb er de laatste maanden veel overna gedacht en ook wel eens mee gezeten. Waarom volg ik niet nog een opleiding in wat ik ook nog leuk vind, waarom heb ik me twee jaar terug niet beter verdiept in opleidingen en waar wil ik heen? Tot ik me bedacht dat een baan maar een baan is, het brengt geld in de la en wie weet wat er nog gaat gebeuren. Nog belangrijker, ik ben oprecht heel blij met mijn baan en geniet elke dag. Ik doe wat ik het liefste doe, mensen helpen, met mensen praten en af en toe voel ik me net een sociaal werker of psycholoog, heerlijk!

Ik ben van mening dat je werkgeluk zelf in handen hebt. Het kan zitten in hoe je naar je werk kijkt en hoe je denkt. Je hoeft niet in een benauwde positie te blijven zitten, in een positie waar je niet kunt groeien en waar je niet op je plek zit. Stap uit je comfort zone en ga op zoek naar jouw werkgeluk, want als je blijft hangen in het negatieve van je huidige baan, dan zul je dat nooit ervaren.

Only you can change the atmosphere…

Werkt het niet meer? Ga nadenken over wat je wilt. Wil je weer gaan studeren, wil je hogerop of toch een stapje terug? Geld en aanzien is niet alles, dan maar een bruine boterham in plaats van speltbolletjes van de verse bakker. Jouw geluk, en daarmee ook jouw gezondheid moet altijd voorop staan!