Mijn wensen voor het jaar 2018, en dat terwijl het jaar inmiddels alweer een ruim 1 maand oud is. Maar juist deze maand gebruik ik om na te denken over wat ik dit jaar wil gaan bereiken of wat ik hoop dat er zal gaan gebeuren in 2018. Ik heb heel veel wensen die te maken hebben met persoonlijke groei en ontwikkeling. Hieronder een top 5 van mijn wensen voor 2018.

1. Veel gezelligheid

Mijn wens voor 2018 is dat er veel gezellige uitjes gepland mogen gaan worden. Ik heb de wens om veel leuke uitjes te doen samen met Nathan, mijn moeder en mijn vriendinnen. Tot nu toe loopt die planning aardig goed. 24 februari met mijn moeder naar de huishoudbeurs in Amsterdam, dit jaar ook nog een keer met Nathan naar Walibi, en stiekem hoop ik ook nog een dagje Apenheul te kunnen plannen. Kortom ik hoop en weet dat dit een leuk jaar met veel leuke uitjes en activiteiten gaat worden.

2. Heel veel bakken

Ik houd van bakken, toen ik aan mijn eerste baan begon riep ik het gelijk: “nu we meer tijd en geld hebben ga ik meer bakken”! En bij dat besluit blijf ik. Ik heb er niet heel veel tijd voor, aangezien ik momenteel 40 uur in de week werk, maar toch maak ik om de week tijd vrij om een lekkere cake of lekkere koekjes te bakken. Het liefst met chocolade natuurlijk maar gewone cake doet het ook erg goed. Binnenkort wil ik groot inslaan met cakemixen, bloem en bakmeel. Zodat ik zelf taarten kan gaan maken zonder ene kant en klaar pakje. In 2018 wil ik meer gaan bakken en vooral delen van hetgeen wat ik gebakken heb. Dus collega’s die aan de lijn doen, sorry! Maar ook mijn collega’s zullen op ten duur slachtoffer worden van mijn, als ik mijn vriendenkring moet geloven, heerlijke baksels. De dingen die ik bak komen ook online op mijn website (mits ik niet vergeet om foto’s te maken).

3. Gitaar leren spelen

Iets waar ik nu mee begonnen ben is het leren gitaar spelen, ik de ongeduldige spring in het veld die zich zelf in bedwang houdt en akkoorden aanleert? Hmm, dat had mijn moeder vast nooit gedacht, als iets niet lukte dan had ik er al snel geen zin meer in. Gelukkig heb ik dan een lieve man die me aanmoedigd en zegt “hup leren jij” en dat is precies wat ik nodig heb. Maar los daarvan ben ik natuurlijk ook volwassener geworden en daar waar die woorden vroeger geen effect hadden, luister ik er nu wel naar. Daarnaast wil ik het gewoon graag leren, iets nieuws kunnen en een liedje kunnen spelen… net als zingen overigens, maar daar vertel ik nog wel een keer wat over.

4. Niveau 5C bereiken met klimmen

Voor de niet klimmers onder mijn blogbezoekers, zijn er verschillende niveau’s in het klimmen, beter gezegd, gradaties. Van 3 tot 7 (uit mijn hoofd en ik geloof dat het in de bergen nog hoger oploopt). Op dit moment klim ik routes met de aanduiding 5a, en soms vind ik die nog best lastig. Het verschil met 5c is ook aanwezig, kleinere voetsteunen, kleinere handgrepen of grepen waar je in moet knijpen maaar amper in kan knijpen. Lees: grote grepen waar de dan net niets mee kunt. Dit doel is iets wat zeker haalbaar gaat zijn, ik wil in de lente/zomer een techniek cursus gaan volgen zodat ik technisch leer klimmen en minder kracht nodig ga hebben. Ik houd jullie vast wel op de hoogte hoe het met dit doel gaat!

5. Gezin

Samen met Nathan ben ik “familie van der Werf-Thijssen”, zoals de trouwambtenaar het heel mooi noemde. Dit jaar ben ik al weer 2 jaar getrouwd met mijn lieve (kies willekeurig koosnaampje) man ;). Ik hoop dat we veel mooie dingen dit jaar mogen beleven en naar elkaar mogen blijven groeien. Daarnaast wil ik samen met Nathan groeien in ons christelijk geloof.

Dit zijn enkele van mijn wensen voor 2018, vrij persoonlijke wensen maar natuurlijk wens ik ook dat iedereen een goed en geweldig jaar mag hebben. Met veel gezondheid, genezing en liefde waar dat nodig is! <3

 

Veel liefs, Marianne