Blog nummer twee in onze verhuisserie! Huizen kijken! Want er moet natuurlijk wel een leuk huis voor in de plaats komen. Maar we zijn er wel achter gekomen hoe belachelijk snel de huizenmarkt gaat! Hopelijk een goed teken voor ons huis!

Huizen kijken, onze eisen? Nou heb je even? Het liefst na 1995 gebouwd, twee onder een kap of een hoekwoning en als het kan een carport of garage. Mijn ideale huis heeft ook een erker, maar daar zijn we wel achter, dat kun je immers ook zelf laten aanbouwen. Maar wat gaat de huizenmarkt toch snel!

Al op 20 augustus ( wat ik zo zie in onze WhatsApp historie) zagen we een leuk huis in franeker, die redelijk aan onze eisen leek te voldoen. Echter stond ons huis toen natuurlijk nog niet te koop. Maar we hebben er wel gekeken! op 29 september hebben we er gekeken. Het leek allemaal heel positief, tot het dinsdag werd in de week erna, het huis bleek spontaan onder bod te staan!

Tegen beter weten in, toch een tweede bezichtiging aangevraagd, maar helaas hij bleek echt al verkocht te zijn, man wat snel, ik geloof dat ookal hadden we het sneller aangevraagd, het huis alsnog voor onze neus weg zou zijn gegaan. Maar goed op dat moment hadden we ons huis nog niet eens in de verkoop staan. Dat hadden we immers pas op 5 oktober.

8 oktober, toen het verdriet (nee geintje hoor) gezakt was zagen we een huis in Menaldum. Hier zijn we op 17 oktober wezen kijken en wat een tof huis was dat! Enige nadeel overvliegende F16’s maar dat was hoofdzakelijk overdag, daar heb je dus weinig last van. Het heeft veel opties en past binnen ons budget. Hier gaan we dus heel even over denken, ook omdat we ons eigen huis nog niet kwijt zijn, logisch we zijn immers pas eind oktober.

Tot zover deze kleine update, ik hoop dat we binnenkort een blog kunnen schrijven waarin we vertellen dat we bezichtigingen in overvloed hebben!

Spannend!