Oh yeah! Ons huis staat op Funda! We hebben definitief besloten ons huis te koop te gaan zetten.  Tijd voor een nieuwe fase in ons leven, ons eerste huisje samen! Aangezien Nathan dit huis in zijn eentje gekocht heeft, wordt het nu zoeken naar een plekje waar wij ons beiden een aantal jaren ouder zien worden! Ik neem jullie mee in dit avontuur!

Het jaar voorafgaand aan dit besluit liepen we er al mee rond in ons hoofd. Toch maar eens kijken hoe snel de markt gaat en op een dag besloten we “als dat en dat huis verkocht raken binnen 1 maand, dan gaan wij ons huis te koop zetten” en met resultaat! Want een van de huizen die we in het oog hielden (niet voor ons zelf maar een vergelijkbaar huis) raakte verkocht onder voorbehoud!

Tijd voor actie dus, maar wat voor een actie? We besloten een vrijblijvende waarde bepaling aan te vragen voor ons huis, want wie zijn huis kwijt wil, wil immers wel weten voor hoeveel hij het huis in de verkoop kan zetten. Zo gezegd zo gedaan, de makelaar kwam langs, liep een rondje door ons huis en wist genoeg.  Hij noemde het bedrag, maar wij wisten dat we wel wat meer uit ons huis konden halen.  Als in het huis werd vergeleken met een tussenwoning aan de overkant die onlangs verkocht was. Dus nadenken geblazen!

Zo uit de losse pols was het ongeveer eind september begin oktober dat we “JA” zeiden tegen de makelaar. Deze zette alles snel in gang zodat we mee konden doen met de openhuizendag van 6 oktober. Snel was de makelaar zeker, 2 oktober werden de foto’s gemaakt en 4 oktober nog een paar laatste foto’s. Voor wie mij kent, kent het huis en heeft de foto’s al op Funda gezien. De foto’s en ons huis stonden op 5 oktober, de dag voor de open huizen dag op Funda! (Diep respect voor de snelheid en professionaliteit)

Nu was het afwachten, tot de openhuizen dag van 6 oktober. En deze was best een succes, hoewel hij wat vreemd begon. Er waren best wat enthousiaste koppels en dat voelt heel goed moet ik je zeggen. Na deze dag bleef er 1 ingevuld formulier over, welke we naar de makelaar toe stuurden. Tot op heden hebben we daar nog niets van vernomen, dus het afwachten blijft even spannend.

Ik houd jullie op de hoogte en neem jullie mee in ons verhuis avontuur!!