Mijn schoonvader zei laatst…vertel jouw verhaal. Niet persoonlijk tegen mij maar tijdens zijn preek in de kerk. Ik geloof zelfs dat hij het twee diensten achter elkaar riep. Nou heb ik een jaar of twee geleden al eens een blog geschreven over hoe ik mijn geloof weer vond. Grotendeels door Nathan gaf ik daar aan. Nu ik twee jaar verder ben lijkt het me mooi om te kijken en te delen waar ik sta.

Overal om me heen hoor ik dat ik gegroeid ben, veranderd ben en volwassen ben geworden. Er zijn mooie woorden over mij gesproken maar ook de functie die God mij wil geven en voor mij voor ogen heeft. De woorden die gesporken zijn zijn persoonlijk en deel ik niet hier maar ik weet dat er iets gaat veranderen in mijn leven. Sterker nog er veranderd al van alles in mijn leven.

Ik heb geleerd dat ik mag uitstappen in geloof en merk dat ik dat ook meer doe. Steeds meer mensen om mij heen, mijn schoonfamilie en mede kerkgangers valt het op en benoemen het. Dit zorgt ervoor dat ik nog meer honger krijg naar wat God in mij wil doen.

Maar het brengt ook veel spot en aannames met zich mee merk ik. Hoe meer ik uitstap, hoe meer sommige mensen reageren. Zo zijn er mensen die grapjes maken over wat wel of niet zou mogen, en vullen dingen voor mij in. In dat opzicht wil ik groeien en meer mijn mening geven en grenzen trekken. Vooral als het gaat om het onderwerp “het begin der tijden”.

Tijdens mijn werk merk ik ook dat ik heel bewust bezig ben met wat ik zeg en denk. Want soms val ik terug in het oordelen terwijl dat niet aan mij is. Waar ik mij voorheen (lees twee jaar terug) ongemakkelijk voelde als ik bekende dat ik gelovig was, vertel ik het nu met veel trots.

Waar ik voorheen niet zoveel om kerkdiensten gaf, verlang ik er nu wekelijks naar. Om aangeraakt te worden, anderen aangeraakt te zien worden en mensen te bemoedigen. Ik leer mensen te vergeven. Ik leer stap voor stap een beter persoon, een betere christen te zijn.

Ik merk dat ik veel meer rust ervaar in mijn leven, ik maak me minder snel druk om onbelangrijke dingen. Zoals een trein die wat later komt, en andere kleine dingen waar mensen om mij heen zich heel druk om kunnen maken.  Er veranderd op dit moment heel veel, zo heb je in mijn vorige blog kunnen lezen dat we op dit moment ons huis te koop hebben. Ook hierbij hebben we God betrokken.

Zo hebben we gebeden over de vraagprijs, en voor welk bedrag we het mogen gaan verkopen, maar ook wat ons volgende huis zal gaan kosten of wat daarvan in elkgeval de vraagprijs van gaat zijn. We laten ons leiden door God naar de plek die hij voor ons in gedachten heeft en een plek die geschikt is voor de toekomst. Ik vertrouw op Hem.

Jozua 1:9
Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.’