Wij zijn gedoopt! De dag die eerst nog ver weg leek, ligt nu alweer 2 dagen achter ons. We waren er allebei helemaal klaar voor en het was een geweldige dag!

De dag begon vroeg, rond 8 uur ging onze wekker, want we wouden rustig ontbijten, de spullen inpakken en nog even douchen. Al snel werdt het half tien en stapten we in de auto om naar de kerk te gaan. Vol verbazing zag ik dat mijn moeder en beste vriendin al (veel te vroeg ) geariveerd waren. Sterker nog, ik zag dat mijn vader in de auto zat! Dat was een enorm mooie verrassing, waar ik erg blij mee was en nog steeds blij mee ben!

Langzaam droop de kerk vol met mensen uit de gemeente, familie en vrienden. Er werd ons een warm badje beloofd, maar hoe verder de dienst kwam hoe nerveuzer de blik in de ogen van mijn schoonmoeder, want wat bleek, het water was KOUD! Eenmaal omgekleed liepen we achter elkaar het water in. Rillend voelde we het koude water langs onze benen en voeten, toen werd de microfoon naar mijn schoonmoeder gebracht. Ik zou als eerste gaan, op het juiste moment deed ik mijn neus dicht en vertrouwde ik volledig op mijn schoonmoeder en vriend. Die ene seconde onder water waste alle angsten en spanningen weg, eenmaal boven voelde ik me vrij en jong. Het koude water was heerlijk verfrissend, maar al snel kreeg ik het toch best koud.

Direct daarna was mijn vriend aan de beurt, dus tijd om op te warmen was er niet. Eenmaal boven zag ik ook op zijn gezicht een dikke grijns en gaven we elkaar een dikke knuffel. Toen waren daar dan eindelijk de warme handoeken om ons wat droger te maken. Terwijl we nog in het badje stonden sprak de gemeente lieve woorden over ons uit en zegende ons met vele mooie dingen en wensen. Koud? Dat hadden we het al lang niet meer, de warmte die de woorden uitdroegen waren genoeg om ons van binnenuit te verwarmen.

Na dat we ons aangekleed, gedroogd en wat opgewarmd hadden liepen we samen naar de koffie ruimte. We werden overspoeld met felicitaties, lieve cadeautjes en kaarten. Ik voelde me helemaal energiek en mijn huid en lichaam voelde zo licht als een veertje. De rust die ik voel en voelde is overweldigend. Voor nog niet gedoopte christenen is het zeker aan te raden, het is echt prachtig! Mocht je willen weten hoe een volwassendoop echt gaat, kijk dan even op mijn facebook pagina voor de filmpjes!

Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt en dat ik dit moment kon delen met mijn lieve vriend. Nu op naar het volgende feestje, al duurt dat nog 5 maanden en 8 dagen ;).

Veel liefs!