Stel, de postcodeloterij staat ineens voor mijn deur, stel, want we zijn geen lid. Stel dat hij of zij dan met een grote cheque voor de deur staat van pak hem weg 1,5 miljoen. Dan houd ik min de kansspelbelasting zo’n kleine 1.065.000 euro over. Wat zou ik dan in vredesnaam met al dat geld gaan doen? Daar heb ik door het programma Steenrijk Straatarm weleens over nagedacht. Wat zou ik kopen en als ik rijk was?

1. Nieuw huis

Ik geef toe we hebben nu een prima huisje. Maar zeg nou zelf, als je een miljoen wint, dan kun je ook een huis kopen wat aan al je wensen voldoet. Ik denk dat ik dan een huis zou laten bouwen, maar ik zou er niet gelijk mijn hele fortuin aan uitgeven. Ik zou dan een huis laten bouwen wat zo rond de 3 tot 4 ton kost en deze dan mogelijk volledig afbetalen, afhankelijk van wat voordeliger is. Hoe dat huis er dan uit zal zien kom ik nog op terug, daar ben ik druk over aan het schrijven. Het zou dan een redelijk normaal huis zijn met een flinke keuken en een flinke sporthal voor Nathan, en hey, wie weet wel een eigen klimwand.

2. Nieuwe Garderobe

Ik zou letterlijk bijna al mijn kleren weg doen, behalve het geen wat nog nieuw is en lekker zit. En nee dan gooi ik het niet in de prullenbak maar geef ik het weg aan de kringloop. Omdat ik dan heel veel geld heb wil het niet gelijk betekenen dat ik in een verwende tuthola verander. Ik zou denk ik ook niet gelijk naar de meest dure winkel toegaan, maar eerder heel veel kopen bij een normale, betaalbare, winkel. Zonder op de prijs te hoeven letten mezelf eens lekker laten gaan. Heerlijk!

3. Vakantie

Nathan en ik hebben niets te klagen hoor, als we willen kunnen we twee keer per jaar op vakantie of 1 keer heel uitgebreid. Maar zeg nou zelf, met 1 miljoen op zak, oké inmiddels na aanschaf van het huis zo’n kleine 6 ton, kies je toch een andere reis. Je gaat andere plekken bezoeken dan je zou doen, of langer weg. Ik zou er dan voor kiezen om dan 16 dagen weg te gaan, op verschillende vakanties. Dus 8 dagen Portugal en dan bijvoorbeeld nog 8 dagen naar Madeira. Of juist 10 dagen in het meest luxe resort genieten. Als alles kan, waarom niet?

4. Nooit meer werken!

Haha, got you! Natuurlijk ga ik wel werken! Ik ben weleens een paar dagen ziek thuis geweest en vond er niets aan, oké toegegeven ik kon ook niet veel meer dan in bed liggen. Dat is natuurlijk anders dan dat je niet ziek thuis bent. Maar 7 dagen per week nietsdoen, is voor een maandje leuk maar dan zou ik me suf vervelen. Nee ik denk als ik zo’n bedrag win, nog wel graag 3 dagen in de week zou gaan werken. 2 dagen is namelijk de moeite niet, want dan krijg je veel dingen niet mee op je werk. Ik zou dan de Maandag, Woensdag en Donderdag bijvoorbeeld wel willen werken, wellicht zou ik mij daarnaast bijscholen met meer coachende vaardigheden en dus een coachend beroep nemen. Ik hoop in de toekomst kinderen te mogen krijgen, dan lijkt het me fijn dat ik in elk geval 2 of 2,5 dagen per week thuis ben. Wat Nathan zou doen? Ik vroeg het hem, zijn eerste antwoord was gelijk ja, en daarna kwam hij er op terug, dat hij dan waarschijnlijk meer voor zich zelf zou doen, hobbymatig, en het werken als sociaal aspect, dus minder werken maar wel blijven werken. Beide dus.

5. Heel veel bakspullen

Als we dan toch een megagrote keuken hebben, ik 2,5 of 3 dagen in de week werk, kan ik ook meer bakken. Hiervoor zou ik dan wat mooie bakspullen kopen. Dat kan ik nu ook al wel maar met wat meer geld zou ik toch wat meer investeren daarin. Spuitzakken, kwastjes, klein gerei om mooie vormen aan te brengen en noem het maar op. Een mooie Kitchenaid, hoewel deze eigenlijk nu al op mijn lijstje staat en betaalbaar is. Daarnaast een mooie handmixer en allerlei bakvormen en koekjesvormen. Maar niet alleen bakspullen om zoetigheden mee te bakken, ook meer materiaal om lekkere avondmaaltijden te bereiden, daar zou ik ook veel meer tijd voor uittrekken.

6. Uit eten

Niet dat we dat nu niet ook doen, ik bedoel de afgelopen maanden zijn we vaak genoeg uit eten geweest. Maar met zoveel geld zouden we zeker wekelijks uit eten gaan. Om bijvoorbeeld de week af te sluiten maar ook als we geen zin hebben om te koken. Daarnaast zouden we meer verse producten in huis halen. Waarschijnlijk ook iets meer biologisch eten. Ook zal er wat vaker een beenhammetje of een biefstuk op tafel verschijnen. Maar ik kan Nathan zijn doperwten met aardappels niet ontnemen, dus ook de normale Hollandse pot zal op tafel verschijnen.

7. Niets

We gaan niet alles opmaken om vervolgens weer te komen waar we nu al zijn. We zullen wat grote dingen aanschaffen maar daarna gewoon doorgaan met ons leven. Met de aanpassingen van een nieuw huis, nieuwe werkstijl etc.

Wat zou jij doen met 1 miljoen?