De mooiste plekjes op Madeira

Madeira is een prachtig eiland ten zuiden van Portugal en ligt op zo’n 3,5 uur vliegen van Amsterdam. Met haar prachtige bloemen en botanische tuinen wordt Madeira ook vaak ‘bloemeneiland’ genoemd. Met haar prachtige uitzichten zeker de moeite waard. Op Madeira zijn er diverse prachtige uitzichtpunten en kun je tijdens je bezoek aan het eiland ook een trip maken naar het naast gelegen eiland Santo Porto. Je kunt Madeira het best bezoeken tussen april en oktober. Buiten deze maanden blijft het een prachtig eiland om te bezoeken, maar moet je er wel rekening mee houden dat de er minder bloemen in bloei zijn.

Pico dos Barcelos

Dit uitzichtpunt mag niet aan je lijst ontbreken wanneer je een bezoek brengt aan Madeira. Vanaf een hoogte van 355 meter heb je een prachtig uitzicht over de baai van de hoofdstad Funchal. Dit uitzichtpunt vind je in de plaats San Antonio en is omgeven van groene landschappen en commerciele gebieden waar de locale producten worden verkocht.

Cabo Girão

Dit uitzichtpunt is niet voor mensen met hoogtevrees. Dit punt ligt een stuk hoger dan Pico dos Barcelos en ligt maar liefst op 580 meter hoog. Cabo Girão ligt ten westen van Funchal en in het zuiden van Madeira. Met zijn doorzichtige vloer kijk je direct het klif in, gelukkig voor de lezers met hoogtevrees heeft de vloer inmiddels stippen gekregen waardoor je niet volledig het gevoel hebt dat je over lucht loopt. Wanneer je jezelf over je vrees voor hoogtes hebt neergezet kun je er genieten van een prachtig uitzicht over de gehele zuidkust van Madeira. Zeg nou zelf, voor deze beelden zet je je angst toch opzij?

Eira do Serrado

Eira do Serrado is een punt gelegen in het ‘hart’ van het eiland aan de zuidkust. Met een geweldig uitzicht op 1,095 meter. Dit is ondanks zijn hoogte ook een aanrader voor mensen met hoogtevrees. Het punt heeft geen doorzichtige vloer zoals Cabo Girão, maar een stenen vloer. Daarnaast wordt je direct betoverd door het prachtige uitzicht wat dit punt je biedt. Je vindt dit prachtige punt in het plaatsje Câmara de Lobos.

Pico do Ariero

Ondanks zijn vrij gele omgeving in de maand Augustus is ook deze plek de moeite waard om een bezoek te brengen. Met een hoogte van
1.818 meter bevind je je tussen de wolken. Op dit punt vind je een restaurant en een kleine souvenier winkel. In 2011 werdt hier een radarstation voor luchtdefensie gebouwd. Eerlijk is eerlijk het grote ding neemt wel een stuk van het uitzicht weg, maar als je daar doorheen kunt kijken is het uitzicht om bij weg te dromen. Vanaf Pico do Ariero zijn er twee bekende natuurpaden, die naar Pico das Torres en Pico Ruivo.

Santo Porto

Als extra toevoeging aan je reis kun je nog een bezoek brengen aan het naastgelegen eiland Santo Porto. Santo Porto wordt ook wel het ‘gouden eiland’ van Portugal genoemd.

Het binnenland van Santo Porto is vrijwel onbewoond en ligt 950 km ten zuidwesten van Lissabon en 50 km ten noorden van Madeira. Waar je op Madeira alleen kiezelstranden hebt heb je hier een prachtige zandkust van maarliefst 9km. Je kunt Santo Porto bezoeken met een boot, of tijdens een van de excursies die je reisorganisatie biedt. Vraag hier zeker naar want het is de moeite waard.

Al met al is Madeira een prachtig eiland die niet op je bucketlist mag ontbreken. Met prijzen tussen de 300 en 1000 euro (afhankelijk van je wensen en type verzorging) is dit eiland voor vrijwel ieder budget haalbaar. Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan backpacken en alleen een vliegticket aanschaffen. Wat je ook kiest, hoe je ook reist, breng Madeira zeker een bezoek.