Dankbaarheid, een woord dat de generatie na mij bijna lijkt te vergeten, of soms niet eens kent. Je kunt dankbaar zijn voor je huis, je hondje of en ketting die je van een bepaalde persoon hebt gehad. Er zijn zoveel dingen waar we dankbaar voor kunnen zijn, en zouden moeten zijn. Hieronder staan 7 dingen waar ik dankbaar voor ben in het leven.

1 Mijn gezondheid

Gedurende mijn leven ben ik eigenlijk altijd kerngezond geweest. Op de kinderziektes en wat griepjes na, en niet te vergeten de waterpokken. Dat is best iets om dankbaar voor te zijn. Want dat je jong bent wil helaas niet altijd zeggen dat je ook gezond bent. Als ik kijk naar een collega en vriendin van mij die helaas op 19-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker. Ook een schoolgenootje van mij heeft een tumor en overal hoor je verhalen van jongeren die ziek zijn. Ik ben dus erg dankbaar voor het feit dat ik gezond ben, ik dank God daar elke dag voor.

2 Mijn man/vriend/beste vriend

Nathan is mijn maatje, ik leerde hem kennen in 2014 en vanaf het eerste moment kletste we non-stop. We leerden elkaar snel kennen en hij was een enorme steun voor me toen mijn collega overleed. Ook het feit dat ik moeite had met mijn oude mbo-klas was iets waar hij me in steunde. Nog steeds is hij mijn maatje in alles, gek doen, boos doen, huilen en lachen. We kunnen samen stoeien (met blauwe plekken tot gevolg) maar we kunnen ook tegen elkaar aanliggen en gewoon praten. Ik moet zeggen dat je snel gewend raakt aan het feit dat je samenwoont en samen bent. Maar dat neemt niet weg dat ik erg dankbaar ben dat ik mijn (man) vriend heb ontmoet. Hij is mijn grote lieverd :)

3 Mijn allerbeste vriendin

Ik heb veel vriendinnen en ik ben ze stuk voor stuk dankbaar voor het feit dat ze er zijn. Maar 1 van mijn vriendinnen verdient een ereplaats in mijn hart. Mijn bruidsmeisje, zusje en beste vriendin Vera. We zijn dit jaar 9 jaar vriendinnen, volgend jaar dus tien. Iets waarvoor ik heel dankbaar ben en erg blij mee ben. Ze was er dezelfde avond dat mijn hart gebroken werd, ze hielp me de rotzooi weg te gooien ze is er altijd geweest. Vera was er toen ik mijn jurk koos, ze was er om mijn jawoord te horen en gaf ons de ringen. Ze is naast mijn man en mijn familie mijn dierbaarste bezit. En hopelijk mag ik nog heel lang een deel van haar leven zijn en meemaken.

4 Mijn oma

Ik heb het al eens vaker benoemd, maar ik ben ontzettend blij met mijn lieve oma. Ze is een stoere bikkel. Twee echtgenoten vaarwel moeten zeggen, je eigen zoon verliezen en andere lastige gebeurtenissen. Toch is ze al weer 92 jaar jong! Ze is misschien wat ouder aan het worden, wat slanker en wat gerimpelder, maar ze is ijzersterk.

5 Mijn ouders

Dit kan en zal niet ontbreken in mijn lijst, zonder hen was ik er namelijk nooit geweest. Maar buiten dat zij mij het leven gaven ben ik ook daadwerkelijk dankbaar voor het feit dat ze er zijn. Het feit dat mijn mama haar eigen moeder qua leeftijd straks overleefd heeft en mijn opa al een jaar heeft overleefd geeft al aan hoe blij ik mag zijn dat ik nog steeds een moeder heb. En dan mijn papa, mijn vader, de lange vuurtoren die ik straks nog ga inhalen met mijn lengte (als hij blijft krimpen hihi) de man van weinig woorden, die als hij sprak recht uit zijn hart kwamen en komen. Ik hoop dat ze nog heel lang een deel van mijn leven mogen uitmaken en ik dat van hun. Ik ben ze erg dankbaar voor wat ze allemaal voor me hebben gedaan en voor me doen.

6 God

De afgelopen (bijna 2) jaren heb ik God teruggevonden in mijn leven. Iets waar ik erg dankbaar voor ben.

7 Ons huisje

We hebben een koophuis, niet iedereen van 22 en 23 (of inmiddels 22 en 24) kan dat zeggen. Mijn man kocht het huis toen hij 21 was, dat is iets om trots op te zijn. Ook ik ben blij met ons nestje, wat steeds meer van ons wordt en wat we samen verbeteren. Zo hebben we onlangs de studiekamer opnieuw ingericht en zorg ik beneden voor afwisseling in de decoratie. Het wordt steeds meer ons eigen plekje!

Waar ben jij dankbaar voor in het leven?

X-Marianne